MOTORVAKANTIE IN DE EIFEL

Met de motor op vakantie in de wondermooie Eifel
en overnachten in een luxe vakantiehuis

DE EIFEL

De Eifel is het oostelijke deel van van het laaggebergte Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezelen ten westen van de Rijn.
Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België, in de Oostkantons. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen en Rijnland-Palts. Het hoogste punt is de Hohe Acht met 747 meter.

In de Eifel zijn verscheidene ketens te onderscheiden:
Het noordelijkste gedeelte noemt men het Ahrgebirge, dit gedeelte bevindt zich benoorden de Ahr in het district Ahrweiler.
Bezuiden de Ahr bevindt zich de Hohe Eifel (of Hocheifel), waarvan de Hohe Acht (747 m) het hoogste punt is, en tevens het hoogste punt van het hele Eifelgebied;
In het westen, tegen de Belgische grens zijn de heuvels bekend als Schneifel, een onderdeel van het bredere gebied van de Sneeuweifel met toppen die reiken tot 698 m;
Het zuidelijke gedeelte van de Eifel is minder hoog. Het wordt doorsneden door verscheidene stromen die in noordzuidelijke richting stromen richting Moezel. De grootste van deze rivieren is de Kyll, de heuvels rond deze rivier zijn bekend als hetKyllwald. In het zuiden eindigt de Eifel in deVoreifel.
In de Eifel ligt ook de Nürburgring, een bekend autocircuit voor onder andere Formule 1-races.
Sinds 2004 is een deel van het noorden van de Eifel het nationaal Park Eifel geworden. Dit Nationale Park valt in zijn geheel binnen het Duits-Belgische Natuurpark Hoge Venen-Eifel. Een ander deel van de Eifel valt binnen het natuurparkZuid-Eifel.
Klik HIER voor een nuttige website over de Eifel.