MOTORVAKANTIE IN DE EIFEL

Met de motor op vakantie in de wondermooie Eifel
en overnachten in een luxe vakantiehuis

Nuttige Duitse verkeersregels voor motorrijders

Autobahn (autosnelweg)

Waarschijnlijk weet iedereen dat er in principe geen maximum snelheid geldt op de Duitse Autobahn.

Maar denk er aan dat er veel stukken zijn waar wel een maximum geldt! Duitsers rijden over het algemeen heel netjes beneden dat maximum.

Als er geen maximum snelheid geldt zal je veel vaker dan je gewend bent in je spiegels moeten kijken. Het ene moment zie je niets; het andere moment zit er een Porsche achter je...

De meeste Duitsers rijden erg goed. Ze houden een veilige afstand aan bij zo'n snelheid. Als je wilt kijken hoe hard je motor kan op de Autobahn, denk er dan ook aan dat je veel meer afstand moet houden dan je gewend bent!

Voor de stukken waar geen maximum snelheid geldt, geldt wel een adviessnelheid. Die is 130 km/u.

Rechts houden

De stickers op Nederlandse auto's worden in Duitsland wel "Nur Links" genoemd. Het is in Duitsland en dus voor de Duitsers niet meer dan gewoon om na een inhaalactie netjes weer naar rechts te gaan in tegenstelling tot in Nederland of België waar men liever in het midden of uiterst links rijdt.
Dat is ook nodig vanwege die grote snelheidsverschillen.

Probeer je dus niet als "Nur Linkser" te gedragen.

Maximum snelheid buiten de Autobahn

Maar uiteindelijk is de Autobahn natuurlijk net zo saai als alle andere snelwegen (v

ooruit, bijna even saai). Duitsland heeft meer op het menu!

Wanneer er geen borden zijn die een andere snelheid aangeven zijn de maxima:

->  50 km/h in de bebouwde kom,

->  buiten de bebouwde kom en buiten snelwegen: 100 km/h of zoals aangegeven. Borden kunnen niet alleen lagere snelheden aangeven maar ook hogere.

De relatief hoge maximum snelheid van 100 km/u buiten de Autobahn, en de kwaliteit van de Duitse wegen zorgen ervoor dat motorrijden door Duitsland heerlijk opschiet. Binnendoor rijdend door Duitsland kun je veel kilometers maken zonder ooit op de snelweg te komen.

Denk er ook hier aan dat het de gewoonte in Duitsland is om, als er lagere maximum snelheden staan aangegeven, je daar precies aan te houden!

Camera's

Een heel plezierig aspect aan Duitsland is dat flitscamera's alleen een foto van voren nemen !

Maar er zijn natuurlijk andere manieren om een boete te krijgen...

Boetes

Als je gepakt wordt terwijl je meer dan 30 km/u harder dan de maximum snelheid rijdt, kun je je rijbewijs verliezen. Dat geldt ook wanneer je met een te luide uitlaat wordt gepakt, vooral is streken zoals de eifel, met veel motorrijders in het weekend.


Andere verkeersregels

Tussen de file rijden

Bij ons is het niet meer officieel verboden om in geval van file tussen de rijen te rijden, maar in Duitsland is dat (nog) officieel verboden!.

Maar ook in Duitsland beginnen steeds meer motorrijders op die manier tussen de file door te rijden, en de wet zal waarschijnlijk in de nabije toekomst zo veranderen dat dat niet meer verboden is.

Tot die tijd kun je er een boete voor krijgen, en je zult ook bedacht moeten zijn op automobilisten die je expres proberen te hinderen wanneer je tussen de file doorrijdt. In Duitsland houden mensen er niet van wanneer iemand iets doet wat niet mag.

Denk er ook aan dat op de snelweg de ambulance vaak tussen de rijen rijdt !

Alcohol

Het maximum promillage is 0.03 (ongeveer één glas bier of wijn).

Naleving is strikt: het wordt absoluut niet getolereerd als je met meer dan dat op achter het stuur zit.

Verlichting

Op de motor moet je dimlicht voeren, ook overdag.

Borden

In de praktijk zal je geen borden tegenkomen waarvan je de bedoeling niet snapt.....

Verkeerscultuur

Automobilisten in Duitsland zijn over het algemeen capabel en beleefd.

Misschien komt het door de Autobahn-snelheden: de meeste automobilisten zijn heel alert in het verkeer (ze zien motorrijders niet gauw over het hoofd), en nemen bochten op hogere snelheid dan de meeste Belgen en Nederlanders.

Dat is echt een voordeel van rijden in Duitsland.

Beleefd en gehoorzaam

Duitsers zijn beleefd in het verkeer: houd er rekening mee dat ze stoppen voor voetgangers, en probeer er zelf ook op te letten dat je voetgangers voorrang geeft.

Duitsers houden er over het algemeen ook van om zich heel netjes aan de regels te houden. Je zult veel geciviliseerder moeten rijden dan in bijvoorbeeld Italië.

Een vervelend gevolg van die neiging is dat er ook veel automobilisten tussen zitten die zullen proberen je de regels op te leggen als je je er in hun ogen niet aan houdt (bijvoorbeeld door je te verhinderen naar voren te rijden bij een stoplicht).

 
Opstoppingen

Stau is het woord voor file, en de Stau op de Autobahn, tijdens de spits, is berucht.

Er zijn stukken met heel dicht verkeer, ook buiten de spits.

Landelijke wegen

Veel wegen in Duitsland zijn het grootste gedeelte van de dag leeg. In Duitsland zijn gedeelten van het land heel dichtbevolkt (zoals het Ruhrgebied), en er zijn ook veel gedeelten zonder grote steden.

Maar zelfs binnen zo'n dichtbevolkt gebied kun je plezierige wegen vinden met weinig verkeer.